מתכונים מומלצים
מתכונים מומלצים
פוסטים אחרונים
הזמן מקום עכשיו

No product

סמוסות המתכון של הודו זה כאן

סמוסות...

כל מי שביקר אי פעם בהודו בוודאי זוכר את החטיף הנפלא הזה שנמצא בכל פינת רחוב, דוכנים על דוכנים שמתמחים בדבר אחד.. סמוסות! סבג'י תפו"א מתובל בטעמי מסאלה בתוך בצק פריך.. והכל עם צ'אטני חריף שנותן להכל משמעות אחרת!

בין אם זה נשנוש בין ארוחות או פשוט כארוחת בוקר עצמה, ההודים מתים על הסמוסות! וכך גם אני :)

כשחושבים על זה, הסמוסה נמצאת בעצם בכל מדינה ובכל מטבח ועמודת בפני עצמה בגאווה מסוימת.

בין אם זה הבורקס הטורקי, הסמבוסק העיראקי, האמפנדס הארגנטנאי או הארגול הסיני.. לכולם יש את הגירסא שלהם לחטיף בצק ממולא ומטוגן.

ואומנם החטיף הזה באמת עומד בשמו, והוא נחטף..! אבל העבודה עליו היא לא בדיוק חטופה, אבל אני מבטיח שהיא שווה כל רגע של עבודה.

האמת שהעבודה הקשה ביותר במתכון הזה הוא הסגירה של הסמוסה, והיא קשה רק כי זה קצת עבודה נמלים, שעם הזמן הופכת ל

כמות זמן הכנות זמן בישול רמת קושי

30 סמוסות שעה 15 דקות בינוני

מצרכים למילוי (סאבג'י)

  • 4 תפו"א בינוניים

  • 1 בצל גדול

  • 1/2 שקית אפונה קפואה (מושרת ומופשרת במים)

  • 1 כוס גרגירי חומוס קטנים

  • 2 כפות זרעי חרדל שחור

  • 4 שיני שום

  • ג'ינג'ר בגודל 2 ס"מ

  • 1 כף זרעי כמון

  • קמצוץ אבקת אספטידה (הינג)

  • 1 כפית אבקת מנגו (אמצ'ור)

  • 1/2 כפית אבקת צ'ילי אדום חריף

  • 1 כפית אבקת כוסברה

  • 1 כפית אבקת גראם מסאלה

  • 1/2 כפית כורכום

  • 1/2 פלפל ירוק חריף קצוץ

  • חצי צרור כוסברה

  • 4 עלי קארי טריים

  • 1 כפית מלח

  • 3 כפות שמן

מצרכים לבצק

  • 1/2 קילו קמח לבן

  • 2 כפות שמן

  • 1 כפית מלח

  • 2 כוסות מים פושרים

  • שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה:

  1. את גרגירי החומוס משרים ללילה ואז מבשלים, עד שהם רכים מספיק לאכילה

  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה ומשאירים אותם שלמים עם הקליפה, מבשלים עד שהם רכים מספיק למעיכה. שוטפים היטב ומניחים במקרר לצינון.

  3. מנפים את הקמח מוסיפים את מלח, תימין ושמן ומערבבים.

יוצרים מהקמח גבעה ובמרכזה יוצקים בור, מוזגים בהדרגה את המים ומערבבים עם שתי ידיים. ממשיכים להוסיף בהדרגה מים ולשים את הבצק את שהוא אחיד. הבצק צריך להיות יחסית קשה, אם הוא רך מידי הוא יתפרק בטיגון.

  1. מניחים את הבצק מכוסה במגבת בצד ובינתיים מתחילים את הכנת המילוי

  2. טוחנים את השום והג'ינג'ר למחית

  3. במחבת גדולה (רצוי ווק) מחממים על אש בינונית את השמן, חותכים את הבצל לחצאי טבעות ומטגנים עד שהבצל נהיה שקוף

  4. מוסיפים את זרעי הכמון, הינג ועלי הקארי ומטגנים במשך כמה שניות, מוסיפים את גרגירי החרדל ומטגנים לכמה שניות, עד שגרגירי החרדל מתחילים להתפצפץ (זהירות לא לשרוף את התבלינים) מוסיפים מחית השום ג'ינג'ר מערבבים הכל ומטגנים במשך חצי דקה. מוסיפים גם את הפלפל הירוק ומטגנים.

  1. מתבלים עם אבקת המנגו, צ'ילי חריף, אבקת כוסברה, גראם מסאלה וכורכום.

  2. מוסיפים את גרגירי החומוס המבושלים והאפונה ומערבבים, מטגנים למשך דקה.

  3. מוציאים את התפו"א מהמקרר, מועכים לפירה ומוסיפים למחבת.

  4. מערבבים הכל היטב בכדי שכל התבלינים יתערבבו עם התפו"א, מסכים ומבשלים במשך 5 דקות, על אש בינונית נמוכה.

  5. קוצצים את עלי הכוסברה, מוסיפים למחבת מערבבים היטב

  1. מורידים את המילוי מהאש ונותנים לו להצטנן, בינתיים מכינים את הבצק למילוי.

  2. בעזרת הידיים יוצרים כדורים בגודל של לימון גדול, מרדדים לכדי עיגול בקוטר 10 ס"מ (צלחת קטנה), לעובי של 2 מ"מ וחותכים באמצע.

מניחים חצי עיגול על כף היד החלשה ובעזרת האצבע שמים פס מים על החלק הישר של חצי העיגול. סוגרים את החצי עיגול לקונוס ומהדקים היטב. ממלאים בערך 2 כפיות מהמילוי לתוך הקונוס, יוצרים קפל בקצה הקונוס ואז מהדקים את הבצק וסוגרים את הקצוות שלו.

  1. מחממים מחבת עמוקה עם שמן, על אש גבוהה. כשהשמן רותח מכניסים את הסמוסות, בשביל לדעת אם השמן מספיק חם זורקים חתיכת בצק קטנה ורואים אם מיד יש בועות. נותנים לסמוסות להיטגן באש הגבוהה במשך כחצי דקה ואז מנמיכים את הלהבה לחום בינוני. מוציאים כשהם זהובים ומניחים במסננת או על נייר סופג.

  2. מגישים עם צ'אטני

ובתאבון!!

Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon