קורס יסודות הבישול ההודי

אז התאהבת כבר באוכל ההודי. אכלת והתענגת על הטעמים והניחוחות, התמכרת לצבעים ולשילובים.

ועכשיו הגיע הזמן לדעת איך להביא את הודו למטבח שלך!

כצאצא למשפחה הודית וכמי שביקר מספר פעמים בהודו לאורכה ולרוחבה. אני נדהם ונרגש בכל פעם שאני מגלה עד כמה המטבח ההודי הוא מגוון ועשיר.

אחרי שחקרתי את המטבח ההודי במשך 4 שנים, אני נרגש להזמין אותך לקורס יסודות הבישול ההודי!

לאורך 5 מפגשים, נלמד ונחקור את רזי המטבח ההודי. 

יחד נבשל ונכיר את הלחמים השונים, מנות קארי ודאל שונות, וכמובן גם את חלק ממנות הרחוב המפורסמות ביותר כגון מסאלה דוסה, סמוסות ועוד.

במשך 5 מפגשים נריח, נטעם, נערבב ונלמד כיצד להביא את הודו אלינו למטבח ואלינו לסירים! כך שבכל רגע שיתחשק לכם להרגיש הודו אצלכם בבית, תדעו בדיוק איך לעשות את זה!
 

הקורס יתקיים בביתי החמים ששוכן במושב תעוז. מתכונת הקורס תהיה בקבוצות קטנות  של 6 משתתפים, משך כל מפגש בין שעתיים ל-4 שעות 

יחד איתי תפליגו למסע במחוזות האושר דרך הטעמים והתבלינים של המטבח ההודי ותגלו את הסודות של המטבח ההודי ואת שלי...

מחיר הקורס :  1300 ש"ח

סדנאות בישול

להכנס למטבח ולהרגיש בהודו

אצלי במושב תעוז או אצלך בבית

החל מקבוצות קטנות ועד 20 משתתתפים

קורס יסודות הבישול ההודי

1,300.00 ₪מחיר

סיליבוס הקורס

מפגש ראשון - היכרות

המפגש יעסוק בחומרי הגלם והתבלינים הבסיסיים במטבח ההודי. כמו כן נלמד להכין צ'אטני (מתבלים) הודים שונים.

נלמד על סוגי התבלינים הנפוצים במטבח ההודי, מקורם ודרך הטיפול והשימוש בהם.

נכיר תערובות תבלינים נפצות ונכין יחד גראם מסאלה שהיא התערובת התבלינים שחובה בכל בית

נכיר מספר חומרי גלם בסיסיים שחובה במטבח ההודי וכן כמה כאלו נפוצים פחות בארץ אך יש בהם שימוש ייחודי במטבח ההודי: ירקות, ירוקים, שורשים, קטניות (דאל)

לאחר מכן נכין יחד: צ'אטני ירוק, צ'אטני בצל, צ'אטני תמרהינדי, רייטה, גראם מסאלה, דאל מאסור (עדשים כתומות) ולאסי עם פרי העונה

בסוף המפגש הראשון כל אחד יקבל צנצת צ'אטני, צנצנת של גראם מסאלה

במפגש הזה נאכל פאפדם עם מגוון צ'אטני (הירוק שהכנו ועוד כאלו שהכנתי מראש), דאל מאסור עם אורז וכמובן גם לאסי

מפגש שני – אוכל רחוב א' (אוכל של בוקר)

במפגש השני והשלישי אנחנו נתמקד בעיקר במאכלי הרחוב והמאכלים שאפשר להגדיר כמנות ראשונות

במפגש זה נתמקד במנות פשוטות לכאורה שלרוב נאכלות בשעות הבוקר. מנות אלו הן לרוב אוכל מזין וקליל שנותן אנרגיה לתחילת היום. 

בהאל פורי, פוהה, מסאלה דוסה, אידלי, חמוצים הודים, דהוקלה, סאמבר

מפגש שלישי – אוכל רחוב ב' (אוכל של ערב)

במפגש זה נכיר את החטיפים ומאכלי הרחוב שתמצאו בכל פינה בהודו כאשר השמש שוקעת.

בשעות אלו, ניתן לראות עשרות דוכנים שרובם (אך לא כולם) מתהדרים בווק מלא שמן לטיגון המאכלים. מאכלים מזינים שמטוגנים בשמן עמוק שהופך אותם לתענוג לחך!

במפגש זה נכין יחד:
פאניר (גבינה הודית מסרותית), סמוסות, בטטה ואדה, בטטה צ'אפס, פקורות, צ'אטני פורי

מפגש רביעי – קארי

במפגש הזה נתעמק בתבשילים השונים שישנם במטבח ההודי, כיצד מכינים קארי בסיסי וכיצד ניתן להפוך אותו לכל מנה הודית שתרצו.

נלמד להכין תערובת מסאלה ירוק, מסאלה אדום ודאל מסאלה

נכיר מה זה קארי, מה זה טאלי, סוגי הקארי השונים (רטוב, יבש). סוגי תבשילים לכל אזור בהודו ועוד

יחד נכין – קארי ירקות (מסאלה ירוק), מלאי כופתא, מאטר פאניר/טופו (מסאלה אדום), רגרה (מסאלה יבשה), פלאק פאניר

מפגש חמישי – לחמים ומתוקים

במפגש המסכם נכיר את הלחמים השונים שיש במטבח ההודי וכן מנות מתוקות נפוצות, ביחד נכין:

צ'אפטי, פלאק רוטי, אלו פרנטה, פורי

גולב ג'אמון, ג'לבי, קולפי, פרה

מחיר הקורס - 1300 ש"ח 

 

לקוחות ממליצים

בועז

קוראים לי שחף בנדרקר, אני חצי הודי במוצאי והודי שלם בנשמתי. 

אני מבשל מגיל צעיר, אבל היה זה רק בפעם הראשונה שנחתתי בהודו, בגיל 24 אשר נפלתי שבי בפני הקסם של הודו ושל המטבח ההודי

מאז שהתאהבתי בכל מה שקשור להודו, העמקתי את הידע שלי בכל הקשור למטבח ההודי, שהוא עצום ומגוון!

לפני כשנתיים החלטתי לקחת את האהבה שלי להודו צעד אחד קדימה ולהביא את הודו שאני מכיר, עד אליכן ואליכם הביתה :)

בשנתיים האחרונות לימדתי מאות אנשים את הסודות של המטבח ההודי ויחד איתם ועם עוד מאות רבות של אנשים שאכלו אצלי, חזרתי להודו בלי הצורך לטוס לשם.

המטרה שלי היא להביא את הודו עד אליכם הביתה! עם התבלינים ודרך הטעמים והניחוחות שהם מביאים, עם המוזיקה, האווירה והאהבה הגדולה להודו ולמטבח הנהדר הזה

התקווה שלי, שיחד איתכם נוכל לחזור לערב אחד, לכמה שעות, למקום שאנחנו כל כך אוהבים ואוהבות!

השלווה, הטעמים, הצלילים, האנשים...

לא צריך ללכת רחוק, כי הודו זה כאן!

אני מציע להזמין אותי אליכם הביתה או למקום האירוע ולחילופין לארח בביתי.

סדנאות בישול, ארוחות וקייטרינג לאירועים עד 100 איש